Financiële regelingen
voor al uw woningverbeteringen

Welke financiële regelingen zijn er in Drenthe?

Aan het aanpassen of verbouwen van uw huis hangt een prijskaartje. Kunt u een financieel steuntje in de rug gebruiken? Of wilt u tijdelijk (een gedeelte) lenen? Om woningverbeteringen te realiseren zijn er in Drenthe verschillende financiële regelingen en leningen beschikbaar.

Klaar voor de toekomst?

De provincie Drenthe en de Drentse gemeenten vinden het belangrijk dat uw woning klaar is voor de toekomst.

Een toekomst waarin uw woning veilig en comfortabel is, maar ook duurzaam en energiezuinig. Met de financiële regelingen wordt u als woningeigenaar gestimuleerd om aan de slag te gaan. Sommige regelingen zijn landelijk en provinciaal (zoals de Energiebespaarlening) en voor iedere inwoner van Drenthe beschikbaar.

De Blijverslening en de Verzilverlening zijn er speciaal voor levensloopbestendige maatregelen. Deze zijn (nog) niet in alle gemeenten in Drenthe aan te vragen. Iedere gemeente bepaalt zelf of en hoe deze leningen en regelingen worden aangeboden. Voor meer informatie kunt u bij de verschillende regelingen kijken of ze voor u interessant en beschikbaar zijn.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy