Verzilverlening

Met de Verzilverlening kunt u de overwaarde in uw woning opnemen. Als de waarde van uw woning hoger is dan het bedrag van uw hypotheek kunt u hiermee het geld dat 'in de stenen' zit gebruiken voor woningverbeteringen. Het voordeel van de Verzilverlening is dat u tijdens de looptijd van de lening geen rente en geen aflossing betaalt. Hierdoor stijgen uw maandelijkse lasten niet. U behoudt uw huidige besteedbare inkomen. Om in aanmerking te komen voor de Verzilverlening moet u op dit moment minimaal 57 jaar zijn (10 jaar voor de huidige pensioenleeftijd).

De Verzilverlening is in 2018 geĆÆntroduceerd en is een relatief nieuw product. Of u de Verzilverlening kunt aanvragen is afhankelijk van de gemeente in Drenthe waar u woont.

Gemeenten in Drenthe met de Verzilverlening

Op dit moment is de Verzilverlening beschikbaar voor inwoners uit de gemeente Tynaarlo en Midden-Drenthe. De gemeente Hoogeveen en gemeente De Wolden volgen eind 2018. Andere gemeenten in Drenthe verkennen de mogelijkheden om de Verzilverlening in te voeren.

Verzilverlening De Wolden

Verzilverlening Tynaarlo

Verzilverlening Midden-Drenthe

Verzilverlening Hoogeveen

Verzilverlening Meppel

Meer informatie over de Verzilverlening kunt u vinden op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Zij verstrekken de Verzilverlening namens de gemeente.

Review Verzilverlening Consumentenbond

De Consumentenbond heeft in februari 2018 de Verzilverlening van SVn tegen het licht gehouden. De conclusie van de Consumentenbond is dat hiermee 'veel oudere woningbezitters zijn geholpen'. Op de website van de Consumentenbond leest u meer informatie over de Verzilverlening en kunt u een rekenvoorbeeld bekijken.

Bekijk ook andere regelingen in Drenthe