Lang zult u wonen in Drenthe

Woont u prettig in het huis waar u nu woont? Is dit het huis en de plek waar u oud wilt worden? U bent niet de enige. Veel mensen zijn tevreden over het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar is uw huis ook geschikt om oud in te worden? 

Veilig en prettig blijven wonen in Drenthe

Als u wilt blijven wonen waar u nu woont, is het verstandig op tijd na te denken over de vraag of uw huis ook in de toekomst voldoet aan uw wensen en behoeften. Een veelgebruikte term is dat uw huis levensloopgeschikt of levensloopbestendig moet zijn. Dat betekent dat uw woning is ingericht en voorbereid op uw oude dag. Met Lang zult u wonen informeert de provincie Drenthe u over de mogelijkheden om uw woning veiliger en comfortabeler te maken met het oog op de toekomst. Zodat u nog lang en prettig in uw huis kunt blijven wonen. 

Hans Kuipers, gedeputeerde provincie Drenthe

Oplossingen vinden in bestaande woningen

We willen het liefst oud worden in ons eigen huis. Maar daar moeten we onze woning wel op inrichten”, zegt gedeputeerde Hans Kuipers van de provincie Drenthe. Omdat Drenthe sterk vergrijst is het volgens de gedeputeerde belangrijk om niet alleen naar nieuwbouw te kijken. “Als provincie en gemeenten houden we er bij de bouw van nieuwe woningen rekening mee dat de woningen duurzaam en levensloopbestendig zijn. Maar veel inwoners wonen prima op de plek waar ze nu wonen. De oplossing om prettig en veilig langer thuis te blijven wonen zal dus voor een groot deel in bestaande woning gevonden moeten worden.”

Praktische informatie op drenthe.langzultuwonen.nl

Op de website drenthe.langzultuwonen.nl vindt u veel praktische tips en adviezen waarmee u direct de veiligheid en het woongemak vergroot. Veel tips kunt u eenvoudig zelf toepassen. Soms zijn grotere bouwkundige of technische aanpassingen nodig om uw huis geschikt te maken. Kunt u daarbij wel wat financiële steun gebruiken? In meerdere gemeenten in Drenthe kunt in aanmerking komen voor een zogenaamde Blijverslening of Verzilverlening om deze aanpassingen te financieren. Ook zijn er verschillende financiële regelingen in de provincie Drenthe waarmee u uw woning energiezuiniger en duurzamer kunt maken.