Ledenadviseur Espria Greetje Kroeze

Langer thuis wonen? Deze ledenadviseurs helpen u graag

1024 683 maryke

Woont u prettig in het huis waar u nu woont? En is dit de plek waar u oud wil worden? De ledenadviseurs van Espria Ledenvereniging helpen leden kosteloos met onderwerpen als langer thuis blijven wonen. Ze denken graag met u mee en geven u onafhankelijk advies over hoe u uw huis veiliger of comfortabeler maakt.

Van service aan huis tot tips voor een veilig en comfortabel thuis: de vijf ledenadviseurs van Espria Ledenvereniging kunnen u van alles vertellen over zorgeloos wonen, zorg en hulp thuis en een gezond leven, bijvoorbeeld tijdens een geWoon thuis gesprek. “Veel ouderen wonen al lang in hun huis en komen voor de vraag te staan: blijven we hier of gaan we verhuizen?”, legt ledenadviseur Greetje Kroeze uit. “Er zijn alleen weinig seniorenwoningen en de huizenprijzen zijn hoog. Daarnaast is het hun thuis. Als mensen ervoor kiezen thuis te blijven wonen, kijken we samen naar oplossingen om het in huis wat makkelijker en veiliger te maken.”

Telefonisch of op huisbezoek

Zijn er bijvoorbeeld drempels in huis? De deuren breed genoeg? Is er een mogelijkheid voor een slaap- en badkamer beneden of is een traplift een optie? En zijn persoonsalarmering of nieuwe slimme technieken van toegevoegde waarde? Soms denken de ledenadviseurs telefonisch mee, een andere keer gaan ze op huisbezoek. “Dan kijken we hoe een huis is ingericht en wat mensen kunnen doen om het veiliger en levensloopbestendig te maken.”

Inzicht in de mogelijkheden

De ledenadviseurs geven u vooral inzicht in de mogelijkheden. En die zijn er genoeg. “Kleine aanpassingen kunnen vaak al veel oplossen of het leven wat makkelijker en veiliger maken, bijvoorbeeld voor mensen die problemen hebben met hun gehoor of zicht”, licht Kroeze toe. “Denk aan slimme speakers, wandbeugels of speciale rookmelders.”

espria ledenadviseurs

Hulp of zorg aan huis

Maar de ledenadviseurs doen meer. “We kijken heel breed mee. Is hulp of zorg aan huis een goed idee? Is er sprake van eenzaamheid, rouw of bijvoorbeeld (beginnende) dementie? Is het huis voldoende brandveilig en beschermd tegen inbraak? En hoe kunnen we valpartijen voorkomen? We nemen niets over, u houdt zelf de regie. Wij denken graag mee over oplossingen.”

Onafhankelijk advies voor een levensloopbestendige woning

Espria is een zorgconcern waar de organisaties Icare, Evean, Zorggroep Meander, De Trans en GGZ Drenthe onder vallen. Daarnaast is er Espria Ledenvereniging: een onafhankelijke ledenvereniging met zo’n 300.000 leden. Leden kunnen bij de vereniging terecht met hulpvragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. “We werken onder dezelfde naam, maar zijn onafhankelijk”, legt Kroeze uit. “Daardoor kunnen we ook alle partijen meenemen in onze overweging.”

Meer weten?

Wilt u weten wat de ledenvereniging voor u kan betekenen? Op de website is meer informatie te vinden. Ook kunt u bellen met 088 – 383 20 00 of een e-mail sturen naar service@ledenvereniging.nl. Voor €21,50 per jaar bent u al lid en kunt u – soms tegen betaling – gebruikmaken van de diensten. Het inschakelen van een ledenadviseur is gratis.

U kunt zich alvast laten inspireren op onze Tips & advies pagina.
Praktische tips en adviezen per ruimte vindt u hier.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy