Toilet

Ruimten

Zwevend zitten in een ruimer toilet

Een ‘zwevend’ wandcloset kan precies op de juiste hoogte worden gemonteerd. Dat zit fijn! En uw toilet doet ook nog eens verrassend veel ruimtelijker aan dan met een staande pot. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor ‘zweven’.

Die douche-föhninstallatie mag dan wel luxe zijn …

”De zus van Harold kreeg een paar geleden een soort beroerte, waardoor ze heel moeilijk wat met haar handen kan doen. Thuis heeft ze daarom een douche-föhninstallatie in het toilet. Die reinigt met warm water in plaats van met toiletpapier. Omdat Joke hier vaak komt, hebben wij ook voor zo’n installatie gekozen. Luxe? Ja! Maar ook heel hygiënisch.”

Praktische tips

Licht gaat automatisch aan

Heel handig is toiletverlichting die automatisch aangaat zodra u de deur opent. Zorg in elk geval dat u altijd gemakkelijk bij de lichtknop kunt.

Deur van buiten te openen

In geval van nood is het erg belangrijk dat de toiletdeur snel van buiten geopend kan worden.

Extra toilet op slaapverdieping

Een uitkomst als het traplopen moeite gaat kosten. U kunt ook overwegen om op de begane grond een slaapkamer in te richten of te laten (aan)bouwen.

Grootte van het toilet

In het toilet moet er bij voorkeur zo’n 90 bij 120 cm vrije ruimte zijn. Voor rolstoelgebruikers moeten de afmetingen van het toilet minimaal 1,65 bij 2,20 meter zijn.

Radiator op hoogte

Dat betekent minder kans op voet- en knieblessures. En meer bewegingsruimte, met name ook voor rolstoelgebruikers.

Leuningen op het toilet

Dus niet aan de muur. Wie de leuningen nodig heeft, klapt ze naar beneden.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy