Symposium Drenthe

Terugblik symposium ‘Wonen en ouder worden in Drenthe’ 14 april

1024 683 maryke

We kijken terug op het geslaagde en inspirerende symposium Wonen en ouder worden in Drenthe, dat 14 april 2023 in het provinciehuis in Assen plaatsvond!

“Het is fijn ouder worden in Drenthe!”, zo opende gedeputeerde Hans Kuipers het symposium over wonen en ouder worden in Drenthe. Daar konden de ruim 80 aanwezige ouderen en professionals zich alleen maar bij aansluiten!

De dag was gevuld met interessante workshops waarin mooie inwonersinitiatieven naar voren kwamen. Er was aandacht voor het belang en nut van zorgtechnologie en het voorbereiden op de laatste levensfase. Bezoekers gingen samen aan de slag met positieve gezondheid en speelden een rollenspel over hun eigen buurt. Ook sprak Coen van den Heuvel van de Raad van Ouderen. Hij vertelde hoe de Raad de stem van ouderen laat horen door gevraagd en ongevraagd adviezen uit te brengen aan de minister van VWS.

Bekijk hieronder de compilatie

Wilt u meer weten over thema’s zoals wonen, preventie, mantelzorg en digitalisering? Bekijk dan onze tips en adviezen of bekijk de adviezen van De Raad van Ouderen.

Weet u al waar en hoe u woont als u 80 bent? Praat erover met mensen in uw omgeving, en wie weet opent het deuren naar mooie gesprekken!

Dit symposium was een gezamenlijk initiatief van het Zorg Innovatie Forum (ZIF), Lang Zult u Wonen, Platform Pouwer in opdracht van de provincie Drenthe. Wij hopen u binnenkort weer te treffen bij één van onze activiteiten!

Maria Walters en Karin Kalverboer

www.zorginnovatieforum.nlwww.langzultuwonen.nlwww.platformpouwer.nl | www.provincie.drenthe.nl

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy