5 snelle en goedkope woningaanpassingen

800 500 admin

Ingrijpende en dure verbouwingen zijn niet altijd nodig om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. Zonder al te rigoureuze en dure ingrepen kunt u vaak al snel verbeteringen doorvoeren in huis. Vaak helpt het al om gewoon eens kritisch naar de inrichting en ruimtes te kijken in en om uw huis. Onderstaande vijf tips zijn goedkoop, snel en eenvoudig zelf te realiseren zonder breekwerk of gedoe. Voor de meeste tips kunt u terecht bij de bouwmarkt in de buurt.

Tip 1. Verbeter de verlichting

Goed zicht is belangrijk om te voorkomen dat u valt. Zorg dat routes in en om het huis die u ‘s avonds aflegt beter verlicht zijn. Denk hiervoor aan goed licht op de trap, naar uw voor- of achterdeur of naar het toilet. Dit kan verlichting zijn met een bewegingsmelder, zodat het licht automatisch aangaat.

Tip 2. Verwijder losliggende kleedjes

Losliggende badmatten, kleedjes in uw slaap- of woonkamer en losliggende snoeren kunnen het risico op vallen vergroten. Kijk eens kritisch rond in uw huis of er veel risico’s zijn om te vallen of struikelen. En verwijder eventueel de kleedjes of zorg dat alles goed vast komt te liggen.

Tip 3. Verander uw inrichting

Uw woning verandert niet, maar u zelf? Kunt u overal nog goed bij? Bekijk of u uw keukenkastjes bijvoorbeeld anders kunt indelen, zodat u niet ver hoeft te reiken of bukken voor de dingen die u veel gebruikt. U kunt de wasmachine of droger hoger (laten) plaatsen, en er zijn zelfs handige postopvangers voor onder uw brievenbus.

Tip 4. Zorg voor extra houvast

Het kan prettig zijn om extra steun en houvast te hebben op sommige plekken in uw huis. Denk aan een tweede trapleuning, zodat u links en rechts houvast heeft. Ook zijn er vrij goedkoop beugels voor op uw toilet of in uw badkamer verkrijgbaar.

Tip 5. Plaats rook- en koolmonoxidemelders

Plaats op iedere verdieping in uw woning rookmelders. Als er brand of rook ontstaat, dan kunt u zo snel mogelijk het huis verlaten. Vergeet ook zeker niet een koolmonoxidemelder te plaatsen. Heeft u deze melders al in huis? Check dan regelmatig de batterijen.

Wilt u aan de slag met het verbeteren van uw woning, maar kunt u daarbij wel wat financiële ondersteuning gebruiken? In Drentse gemeenten worden diverse regelingen en leningen aangeboden voor het levensloopbestendiger of duurzamer maken van uw woning. Bekijk in ons overzicht welke regelingen en leningen er in uw gemeente worden aangeboden.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy