Lang zult u wonen levensloopbestendigheid

Meerderheid 40-plussers bereid om naar levensloopbestendige woningen te verhuizen, maar obstakels blijven

1024 683 maryke

Bijna 60% van de Nederlanders ouder dan 40 overweegt naar een levensloopbestendige woning te verhuizen, maar alleen als er geschikte en betaalbare opties beschikbaar zijn, volgens een onderzoek van Achmea. Toch stellen de meesten hun verhuisplannen uit totdat hun zorgbehoefte toeneemt. Ongeveer één op de drie verwacht dat hun huidige woning op den duur te groot zal zijn. Ondanks de bereidheid om te verhuizen, zijn er aanzienlijke obstakels, zoals een gebrek aan betaalbaar aanbod en zorgen over hogere woonlasten.

Het onderzoek benadrukt dat voor de meeste 40-plussers (55%) een verandering in hun zorgbehoefte uiteindelijk doorslaggevend is om hun verhuisplannen serieus te overwegen. Aanpassingen aan de huidige woning, zoals een traplift, een speciale douche en een aangepast toilet, worden vaak genoemd als mogelijke maatregelen om de woning geschikt te maken. Volgens Daan Tettero, manager zorgvastgoed van Achmea Real Estate, is het cruciaal om de voorraad aan passende en betaalbare woningen uit te breiden om aan de vergrijzende bevolking tegemoet te komen, waarvoor naar schatting tegen 2040 minstens 450.000 woningen moeten worden omgebouwd.

Ongeveer één op de drie verwacht dat hun huidige woning op den duur te groot zal zijn.

Het volledige artikel is beschikbaar op Achmea Nieuws.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy