Succesvolle pilot Assen

Succesvolle pilot leidt tot permanente seniorenmakelaar in Assen

1024 683 maryke

De tweejarige pilot met een seniorenmakelaar in de gemeente Assen blijkt een groot succes te zijn. Tot eind 2023 had de seniorenmakelaar gesprekken met ruim 470 ouderen, wat leidde tot ongeveer tachtig verhuizingen. De gemeente Assen en woningcorporatie Actium hebben daarom besloten om de pilot een vervolg te geven en structureel geld te reserveren voor het werk van de seniorenmakelaar.

Hennie Arends is in Assen aangesteld als seniorenmakelaar tijdens de pilot. In de keukentafelgesprekken die zij heeft, helpt ze ouderen om keuzes te maken met betrekking tot hun woning. Dit leidt niet alleen tot verhuizingen, maar ouderen kiezen bijvoorbeeld ook om hun woning aan te passen. “Hennie Arends is van grote betekenis voor veel mensen die niet goed weten wat te doen op het gebied van wonen als je ouder wordt”, aldus Melanie Maatman, directeur-bestuurder van Actium.

Het gehele artikel lees je op de website van RTV Drenthe >>

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy